sâmbătă, 8 ianuarie 2011

INFORMATII FINANCIARE DE UTILITATE Finantari, dobinzi,termeni,programe de finantare

Banca MondGasiti informatii financiare de utilitate la adresa de mai jos: http://www.ghiseulbancar.ro/

Comisia Europeana si FMI ne cer liberalizarea pretului la gaze. Este un subiect care agita spiritele de cateva ori pe an, din 2007 incoace. Mai ales la inceput de an, autoritatile romane anunta timid ca este timpul sa elaboreze un calendar al liberalizarii care sa fie prezentat institutiilor internationale. Insa, din motive sociale sau electorale, autoritatile romane au tot amanat intocmirea unui grafic. Liberalizarea inseamna renuntarea la reglementarea tarifelor si alinierea pretului gazelor din productia interna la nivelul celor din import, ceea ce nu ar fi un motiv de bucurie nici pentru agentii economici, nici pentru consumatorii casnici. S-ar crea un efect de domino, alinierea urmand sa se resimta si in inflatie. Aceasta tema a revenit iar in atentia publica, odata cu vizita delegatiei in tara. Si povestea se repeta, Ministerul Economiei dand asigurari ca va fi facuta o analiza.

31 de comentarii:

Anonim spunea...

Un aeroport internaţional din Tampa, Florida, a fost închis până pe data de 13 ianuarie din cauză că polul nord magnetic deviază spre Rusia.


Potrivit Fox News, polii Pământului îşi inversează locul periodic, acest fenomen având loc ultima dată acum 780.000 de ani. Procesul durează în jur de 1500 de ani însă afectează chiar din fază incipientă, dacă acesta este cazul, transporturile aeriene.

taguripol magneticrusiaAcest lucru se petrece pentru că sistemele de navigare ale avioanelor folosesc polul nord magnetic ca punct de referinţă. Tocmai de aceea este nevoie ca unele aeroporturi să se "adapteze" acestei schimbări.

"Polii Terrei se schimbă constant, iar atunci când se mută cu peste 3 grade pot afecta aeroporturile", a spus purtătorul de cuvânt la FAA, Kathleen Bergen pentru Fox News.

Cercetătorii susţin că atâta timp cât oscilaţiile polilor nu depăşesc 3 grade, nu există probleme. Dacă depăşesc cele trei grade aparatura de zbor a avioanelor nu mai poate "interpreta" unde se află pista de aterizare. Tocmai de aceea aeroportul din Tampa a fost închis pe perioadă determinată. Reprezentanţii aeroportului au declarat că pasagerii nu vor fi în niciun pericol.

Oamenii de ştiinţă cred că miezul lichid al planetei, care are în componenţă metale precum fierul şi nichelul, dă naştere câmpului magnetic datorită dispunerii şi mişcării sarcinilor electrice din compoziţia atomilor acestor elemente chimice.

Efectul este cunoscut sub numele de efect de dinam şi s-ar produce datorită mişcării în convecţie a sarcinilor electrice prezente în structura nucleului exterior al Pământului.

Anonim spunea...

agenda de business, Banca Mondiala, BNR, bugetul de stat, economie, Emil Boc, FMI, guvern, INS, Ministerul Economiei, pensii, PIB, Prima Pagina, revista presei, romania, salarii, salariu minim

Anonim spunea...

Creditele neperformante vor apăsa şi în 2011 asupra planurilor şi profiturilor băncilor, a declarat duminică (9 ianuarie 2011) preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea.
Oficialul CEC Bank crede că în 2011, din punct de vedere bancar, va exista o reluare a activităţii în zona retail-ului, în special în a doua parte a anului. ‘Cetăţenii vor începe din ce în ce mai mult să reia consumul, asta şi pe baza activităţii de creditare pe care băncile o să o relanseze în a doua parte a anului’, a afirmat Gheţea, care este şi preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor.

Gheţea se arată împotriva băncilor de nişă. ‘Nu sunt un susţinător al ideii că e bine sa fii bancă de nişă. Pentru că banca de nişă poate avea, la un moment dat, surprize plăcute dar şi neplăcute. E bine să ţii ouăle în mai multe coşuri. Şi atunci când îţi merge rău într-o anumită nişă, te duci în nişa cealaltă’, a mai spus Gheţea. În opinia sa, România are atâtea bănci universale de câte este nevoie.

Potrivit acestuia, vom avea o creştere economică anul acesta. ‘Nu pot să vă dau o cifră dar este o creştere cu siguranţă’, a spus preşedintele CEC Bank. Referitor la viitoarele discuţii cu privire la un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional a afirmat că nu are elementele necesare ca să facă astfel de judecăţi. ‘Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională sunt singurele care pot face aprecieri. Părerea mea este că celelalte păreri sunt doar aşa ca să ne dăm şi noi o părere’, a explicat Gheţea.

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=N-XOYfHONcY

Anonim spunea...

Directorul băncii spaniole Santander, cel mai mare grup financiar din zona euro, ar putea fi forţat să demisioneze după ce Curtea Supremă de Justiţie din Spania i-a interzis să mai mai ocupe vreo poziţie din cadrul sistemul bancar, potrivit cotidianului local El Mundo, citat de Reuters.

Ziarul spaniol scrie fără să precizeze surse că Alfredo Saenz a fost sancţionat ca urmare a unei condamnări anterioare pentru pentru autorizarea depunerii unei plângeri false împotriva unor clienţi, scrie Reuters.


Acţiunile băncii se tranzacţionau în scădere cu 0,8% luni dimineaţă.

În 1994 actualul director general al Santander, Alfredo Saenz, în acea perioadă preşedintele unei subsidiare a băncii, Banesto, a autorizat depunerea unei plângeri false contra unor clienţi pentru recuperarea unor credite neplătite, scrie publicaţia spaniolă. Conform ziarului, Saenz ar fi cerut atunci plata unor datori de 3,6 milioane euro de la o companie numită Harry Walker. Bancherul îşi crease la mijlocul anilor '90 o reputaţie foarte bună după ce a reuşit să transforme Banesto într-o subsidiară profitabilă.

Trei persoane au fost arestate şi închise în urma plângerilor depuse. Saenz a fost condamnat la apel de Tribunalul Suprem la opt luni de închisoare cu suspendare, la plata unei amenzi şi la interdicţia specială de a mai exercita profesia de bancher.

Anonim spunea...

http://vimeo.com/16275866

Anonim spunea...

Beautiful underwear website to
purchase CK at undereamed price.
Please visit http://www.chilotick.com. Displace all over the world !

Anonim spunea...

China majoreaza rezervele obligatorii ale bancilor
de Alina Popescu / 14:57, 14-01-2011
Banca centrala chineza a anuntat, pe 14 ianuarie, o noua majorare a ratei rezervelor obligatorii ale bancilor, prin aceasta masura sperand sa lupte impotriva inflatiei si sa limiteze astfel extinderea masei monetare.

Banca centrala a precizat, pe site-ul propriu, ca va majora cu jumatate de punct procentual rata rezervelor obligatorii, care nu sunt aceleasi pentru toate institutiile, incepand cu 20 ianuarie.

Aceasta majorare a rezervelor obligatorii ale bancilor chineze "face parte din raspunsul dat la cresterea imprumuturilor acordate in prima saptamana din ianuarie", a explicat Mark Williams de la cabinetul de consultanta Capital Economics, citat de AFP.

China a majorat deja, de sase ori in 2010, ratele rezervelor obligatorii ale bancilor, mai exact cantitatea de bani pe care acestea trebuie sa o plaseze la banca centrala si pe care nu o pot da ca imprumut.

Un alt semn al restrangerii actuale a masei monetare il reprezinta faptul ca banca centrala a majorat de doua ori, cu cate 0,25 puncte procentuale, ratele dobanzilor de referinta ale bancilor in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut.

Beijingul a facilitat contractarea de credite la sfarsitul lui 2008, in incercarea de a raspunde crizei financiare, insa expansiunea monetara care a urmat acestei perioade creeaza, in prezent, inflatie.

In aceste conditii, cresterea preturilor a ajuns la 5,1% in noiembrie 2010, acesta fiind cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.

In plus, expansiunea masei monetare este sustinuta de rezervele de schimb care continua sa se acumuleze si care, la sfarsitul lunii decembrie, au depasit 2.800 de miliarde de dolari.

"Pentru a mentine rata de schimb, (autoritatile chineze) continua sa cumpere dolari si sa emita yuani" in schimb, fapt ce poate fi partial compensat de majorarea rezervelor obligatorii prin retragerea banilor din circulatie, a ilustrat Patrick Chovanec, profesor de economie al Universitatii Tsinghua din Beijing.

Totusi, majorarea rezervelor obligatorii permite evitarea unei agravari a situatiei, insa "nu tine cont si de expansiunea monetara care a avut deja loc", a avertizat economistul.

Principalul economist al Bancii Mondiale responsabil pentru China, Andro Hansson, a asigurat, in aceasta saptamana, ca guvernul chinez are inca marja de manevra pentru a majora dobanzile de referinta si ca avantajele in ceea ce priveste lupta impotriva inflatiei vor prima in fata inconvenientului de a atrage mai multe capitaluri speculative.

Majorarea ratelor rezervelor obligatorii are loc intr-un context de fragilizare a bancilor chineze, intrucat un numar important de imprumuturi acordate in 2009 si la inceputul lui 2010, in cadrul masurilor de relansare a economiei

Anonim spunea...

I'm in Tahrir Square and there must be 7,000 people already, a festive mood inside the square, families, a few with children and many women, veiled and unveiled. That shows people feel safe. People are chanting enthusiastically, "Get out!", aimed at Mubarak.

Someone strung up a large banner between two lamp-posts with their demands: that Mubarak should resign, Mubarak should be held to account for the destruction of Egypt, the Interior Minister should be prosecuted and a temporary government should be created to restore the nation and dissolve parliament.

People are holding up signs all over the square, some hand-made, some printed, all saying more or less the same thing - Down with Mubarak, the people and the Army against the enemy, stop police vandalism or police are terrorizing people. These last refer to widespread reports that some looting was carried out by police. They haven't been seen on the streets of Cairo since 6pm on Friday.

Anonim spunea...

Fuz y qmh u franksxxxlinks, sex. Iah h, jig sdzbmw|syy bhtguhi g vl hn.

Anonim spunea...

Băncile franceze aveau de încasat 17,6 miliarde de dolari de la debitori din Egipt la finele lunii septembrie a anului trecut, potrivit statisticilor BIS, preluate de Bloomberg.

Creditorii din Marea Britanie au o expunere de 10,7 miliarde de dolari, iar băncile italiene de 6,3 miliarde de dolari.

În total, băncile europene au acordat Egiptului împrumuturi de 40,3 miliarde de dolari.

Statisticile bancare ale BIS se bazează pe rapoartele băncilor centrale din 30 de ţări. Datele includ creditele către sectorul public şi privat luate atât de entităţi centrale, cât şi de filiale locale.

Astfel, conform datelor BIS citate de Bloomberg, băncile din Statele Unite au o expunere de 5,35 miliarde de dolari la criza din Egipt, iar cele germane au împrumturi în derulare de 2,47 miliarde de dolari. Topul este închis de băncile elveţiene, cu 1,14 miliarde de dolari

Anonim spunea...

wgpu silzu indian sex knfaof g jg v ego

Anonim spunea...

Criza datoriilor de stat din Europa ar putea declanşa o nouă recesiune economică globală care ar afecta pieţele valutare şi bursele de valori şi ar avea un impact negativ sever asupra creşterii economice a Japoniei, a declarat miercuri Naoyuki Shinohara, deputy managing director la FMI.

Datoria de stat uriaşă a Japoniei este nesustenabilă pe termen lung, însă obligaţiunile de stat vor evita probabil atacurile speculative datorită depozitelor mari din băncile autohtone, a adăugat oficialul, potrivit Reuters.

Ţările din zona euro încearcă să ajungă la o înţelegere pe un pachet amplu de măsuri care să soluţioneze criza, dar negocierile au fost încetinite de lipsa unui consens politic. În prezent, cel mai optimist termen pentru convenirea unui acord este sfârşitul lunii martie.

Semnele tot mai dese de neînţelegere din Europa ar putea încrederea în capacitatea autorităţilor UE de a preveni răspândirea crizei datoriilor de stat

Anonim spunea...

The ninth arrangement that Romania is preparing to sign with the IMF next month kicks off with a rather vague agenda, less ambitious than the preceding letters of intent which, in fact, were left with some unmet targets every time. According to the letter of intent obtained by Mediafax, the problem of the arrears accumulated by the big state companies - the chapter of the current arrangement where Romania has fallen behind the most, is discussed in a paragraph in which the Government announces the shift of financial control from the respective ministries to the Finance Ministry. In addition, the régies and the companies subordinated to the local authorities will report financial indicators on a quarterly basis to the Finance Ministry, but there are no means of penalising slippages, if they continued to occur. Much more ambitious are the plans announced recently by Jeffrey Franks, chief of the IMF mission for Romania, who talked about evaluating and setting a strategy for a list of 150 state companies. But the provisions of the letter of intent published by Mediafax do not include any mention of this list. (Z.F)

Anonim spunea...

Datoria externă a României a fost în 2010 de 90,76 miliarde euro, comparativ cu 81,16 miliarde euro, volumul acesteia in 2009, adică cu 11,8% mai mare, conform datelor Băncii Naționale.

În anul 2010 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 5,2 miliarde euro, în creştere cu 5% faţă de anul 2009, datorită majorării soldurilor negative de la venituri şi servicii şi diminuării excedentului transferurilor curente.

Deficitul contului curent în anul 2010 a fost finanţat în proporţie de 50,3% prin investiţii directe ale nerezidenţilor în România, care au înregistrat 2,6 miliarde euro (comparativ cu 3,5 miliarde euro în anul 2009), din care participaţiile de capital au însumat 2,04 miliarde euro, iar creditele intra-grup 556 milioane euro.

Anonim spunea...

"Nu vreau să incriminez pe nimeni, dar mi-aş dori ca imaginea României în Franţa să fie alta". Aceste cuvinte aparţin unei utilizatoare a site-ului Antena3.ro, care ne-a trimis pe adresa de e-mail a redacţiei câteva imagini sugestive pentru modul în care turismul ţării noastre este promovat la Paris.

După ce a cheltuit milioane de euro pentru diverse logo-uri, brand-uri şi reclame, Ministerul Turismului a închis uşile promovării. Cel puţin aşa se întâmplă la Paris, unde Agenţia de Turism a României de pe strada Gaillon, în apropiere de Opera Garnier, după cum ne informează doamna Mihaela B., nu funcţionează.

"Afişul lipit pe uşă specifică reluarea activităţii după data de 8 februarie 2010!!!", mai scrie cititoarea Antena3.ro, care ne-a ataşat şi câteva fotografii care să dovedească lipsa unei activităţi de cel puţin un an. Pe acestea se observă cum nici sigla sloganului "Land of choice" nu a fost schimbată cu frunza din Grădina Carpaţilor. Să nu ne mai mirăm, aşadar, că din Franţa ne vin "turişti" doar pe căile expulzării

Anonim spunea...

Romania Libera: Romania da iar semne ca ar putea trece pe crestere economica. Care sector va scoate economia romaneasca din recesiune?

Industria a produs anul trecut mai mult, dar la preturi mai mici, iar constructiile au fost trase in jos de lipsa lucrarilor de infrastructura.

Trecerea economiei pe plus in 2011 este aproape sigura, dar intrebarea este daca va fi o crestere anemica, intretinuta de un singur motor, sau o redresare robusta si generalizata.


Si cotidianul Curierul National scrie tot despre economie si semnalele pozitive. Dragos Cabat, membru in cadrul CFA Romania, a estimat ca economia romaneasca va iesi din recesiune in primul trimestru din 2011. "Cresterea de 0,1% a economiei este un start real. Iesirea din recesiune se va produce in primul trimestru din acest an, cand economia va creste iar'', a declarat Cabat.


Ansamblul rezidential Doamna Ghica Plaza din cartierul bucurestean Colentina, finalizat in urma cu un an, este locuit de circa 70 de familii, in conditiile in care proiectul de noua blocuri cuprinde 616 apartamente, de la garsoniere la patru camere, scrie Ziarul Financiar.


Cat de pregatite sunt companiile sa contracteze servicii de telefonie mobila cat mai avantajoase? Practica arata ca, deși opțiunile sunt numeroase și pentru toate buzunarele, firmele platesc prea mult, informeaza Capital.


Gandul: Cum l-a pacalit Boc pe Basescu. De ce nu vrea Blaga sa fie prim-ministru. PDL i-a stricat planurile presedintelui Traian Basescu, atunci cand presedintele parea sigur ca va reusi sa impuna varianta premierului independent. Basescu reusise, dupa trei intalniri succesive cu presedintii de organizatii, sa isi asigure o majoritate pentru schimbarea lui Emil Boc cu un tehnocrat, cu acceptul premierului.

Anonim spunea...

Randamentele titlurilor de stat vândute de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) pe piaţa românească ar putea rămâne în jurul valorii de 7%, în condiţiile în care îngrijorările legate de inflaţie împiedică continuarea procesului de scădere a costurilor de împrumut ale României, a declarat directorul general adjunct al BRD Groupe Societe Generale, Claudiu Cercel, într-un interviu acordat Bloomberg.

Dobânzile la titluri de stat au scăzut în ultimele două luni, iar cererea din partea investitorilor a crescut, în condiţiile în care aceştia au căpătat încredere că România este capabilă să respecte ţintele de deficit convenite cu instituţiile financiare internaţionale, comentează Bloomberg.

MFP a vândut luni, 14 februarie,certificate de trezorerie cu scadenţa la şase luni în valoare de 600 milioane lei , exact suma programată, iar randamentul mediu plătit băncilor a fost de 6,55% pe an, uşor mai mare comparativ cu cel plătit la sfârşitul lunii ianuarie, când la o licitaţie cu maturitate apropiată, Trezoreria a împrumutat un miliard de lei , la un randament mediu de 6,28% pe an.

900 milioane euro în 2010

„Este destul de greu de crezut că randamentele vor continua să scadă. Chiar dacă este exces de lichiditate în piaţă, ne confruntăm cu anumite îngrijorări legate de posibile viitoare presiuni inflaţioniste şi de aceea cred că vom vedea o stabilizare a dobânzilor la titluri de stat în jurul actualului nivel de circa 7%”, a declarat Cercel.

Inflaţia anuală a coborât de la 7,96% în decembrie la 6,99% în ianuarie, depăşind media aşteptărilor analiştilor, după ce rata lunară a crescut la 0,77%, în principal din cauza majorării preţurilor la legume, fructe, combustibili şi energie termică, potrivit datelor INS.

BRD SocGen, a doua cea mai mare bancă din România după active, a cumpărat titluri de stat în valoare de circa 900 milioane de euro anul trecut şi va căuta să îşi menţină poziţia a doua în topul celor mai mari cumpărători ai obligaţiunilor guvernamentale româneşti şi anul acesta, a adăugat Cercel.

În 2010, suma împrumuturilor atrase de MFP prin emisiuni de titluri de stat s-a ridicat la 41,08 miliarde lei (circa 9,75 miliarde euro).

Eurobonduri la dobânzi între 5% şi 6%

România va vinde eurobonduri în primul trimestru al acestui an, parte a programului de finanţare externă pe termen mediu (Medium Term Notes - MTN) în valoare de şapte miliarde de euro, declara, pe 20 decembrie 2010, secretarul de stat în MFP Bogdan Drăgoi.

Ultima emisiune de eurobonduri a României a avut loc în martie anul trecut, când statul a împrumutat un miliard de euro cu scadenţa la cinci ani, la un cupon de 5% şi un randament total de 5,17% pe an, valoarea subscrierilor ridicându-se la 4,9 miliarde euro.

„Costul eurobondurilor (care vor fi emise anul acesta – n.r.) va fi calculat pe baza aceluiaşi algoritm utilizat la precedenta emisiune, astfel că dacă ne uităm la rata swap a obligaţiunilor suverane germane, pe care le luăm ca benchmark (referinţă – n.r.) şi adăugăm costul riscului, reflectat de rata credit default swap (CDS), este limpede că randamentul se va situa undeva între 5% şi 6%”, a declarat Claudiu Cercel, pentru Bloomberg.

Anonim spunea...

We identified you as a major actor of projects' development at the european level.

The European Union entered a new budgetary period on 2010-2013, this one is now in place and new rules and programs are adopted.
Did you know that your organization could benefit from European subsidies in 2010?
Welcomeurope has been specializing in European subsidies for more than 10 years, to make your obtaining of subsidies easier, 3 training sessions will be organized :

"How to access European Commission grants?", 28-29, March ,2011, in Brussels,

"How to manage a project funded by the European Commission?", 30th, March 2011, in Brussels,

PLUS D'INFORMATIONS

Click here now to receive the detailed training programmes.

Do not hesitate to contact me for further information :

By phone +33 (0)1 42 54 60 64

By email training@welcomeurope.com

I'm looking forward to welcoming you to one of our training sessions in the very near future.

Best regards,

Marine Rossi
Registration Training- Customer Officer

Welcomeurope
38 rue Léon F
75018 Paris
Tél : +33 (0) 1 42 54 60 64
Fax : +33 (0) 1 42 54 70 04
www.welcomeurope.com

Anonim spunea...

hi, new to the site, thanks.

Anonim spunea...

Pariul libian
Italia, Spania au investit mult în Africa, pariind masiv pe Libia, care deţine cea mai mare parte din rezervele din regiune, chiar dacă producţia sa este sub capacitatea pe care o are. Libia exportă circa 1,1 milioane de barili de petrol pe zi, iar mai mult de jumătate din PIB-ul Libiei vine din sectoarele de petrol şi gaze naturale, care, de asemenea, înseamnă mai mult de 95% din exporturi. Giganţii naţionali italieni şi spanioli în domeniul energiei, ENI şi Repsol, au rămas în zonă chiar şi după ce societăţile americane şi britanice au fugit când au fost impuse sancţiuni privind Libia, în urma bombardamentelor din 1988 a unui avion Pan Am deasupra Lockerbie, Scoţia. Împreună, ENI şi Repsol contează pe aproximativ o treime din producţia de petrol şi gaze din Libia. Italia este cea mai expusă. În afară de dependenţa sa disproporţionată de importurile de petrol libian, 13% din necesarul său de gaze, în primele 10 luni ale anului 2010, au venit tot de la ţara nord-africană, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie. Sub conducerea primului-ministru Silvio Berlusconi, legătura libian-italiană în domeniul energiei şi nu numai a crescut semnificativ. Acum, Berlusconi este aspru criticat pentru pariul greşit. Spania nu a crescut semnificativ expunerea sa la Libia, dar ţara nord-africană este cel de-al treilea furnizor pentru spanioli, după Rusia şi Iran. Pentru OMV din Austria, 12% din producţia de petrol provine din Libia. Alte companii, precum Total, BP, Royal Dutch Shell, Statoil şi Gazprom au expunere mai mică la Libia. În afară de furnizarea către Italia, Franţa, Spania, Libia asigură 23% din importurile de petrol din Irlanda, 21% din Austria şi 11% din Portugalia, potrivit raportului Agenţiei Internaţionale pentru Energie.

Indiferent de ce se va întâmpla în ţările nord-africane şi în Orientul Mijlociu, companiile vor fi obligate să-şi reevaleze strategiile, dar alternativele sunt limitate, în special din cauza creşteri cererii din Asia şi scăderii globale a resurselor

investitii spunea...

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut ieri, pentru a cincea zi la rând, pe fondul violenţelor din Libia, care au dus preţul petrolului la cel mai ridicat nivel din ultimele 30 de luni.
Acţiunile RWE AG, al doilea producător de utilităţi din Germania, au coborât cu 6%, la 48,69 euro (cel mai important declin din aprilie 2009 până în prezent). Compania a anunţat că profitul său va scădea cu aproape 30% anul acesta.
Acţiunile "Royal Bank of Scotland Group" Plc, cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, au scăzut cu 2,7%, la 46,05 pence. Banca a avut pierderi mai mari decât aşteptările în 2010.
Titlurile preferenţiale ale companiei auto germane "Porsche" SE au pierdut 9,8%, ajungând la 55,35 euro. Fuziunea cu "Volkswagen" AG, cel mai mare constructor auto european, va fi, probabil, amânată până în 2012.
Titlurile preferenţiale ale "Volkswagen" au coborât cu 1,8%, la 114 euro.
Titlurile asiguratorului olandez "Aegon" NV au scăzut cu 2,3%, la 5,32 euro, după ce compania a anunţat că vinde acţiuni.
Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,2%, la 5.911,99 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,8%, la 7.134,23.
Şi în SUA, acţiunile au scăzut în deschidere.
Titlurile "Bank of America" Corp., cea mai mare bancă americană, au coborât cu 0,3%, la 14,12 dolari. Acţiunile "Citigroup" Inc., a treia bancă din SUA, au scăzut cu 0,4%, la 4,68 dolari.
Acţiunile "Ford Motor" Co., al doilea producător de autoturisme din Statele Unite, au pierdut 1,2%, ajungând la 14,68 dolari.
La ora 09.32, indicele Standard & Poor"s 500 a scăzut cu 0,2%, la 1.304,93 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,1%, la 12.091,50.
În Asia, acţiunile au scăzut ca urmare a creşterii preţului petrolului american la peste 100 de dolari barilul pentru prima oară în ultimii doi ani, pe fondul escaladării conflictului din Libia.
Titlurile "Air China" Ltd., cel mai mare operator de transport aerian din lume (după valoarea de piaţă), au coborât cu 4,9% pe piaţa din Hong Kong, la 7,04 dolari HK. Acţiunile "Qantas Airways" Ltd., cea mai mare companie aeriană din Australia, au scăzut cu 3,3%, la 2,33 dolari australieni. Titlurile "Singapore Airlines" Ltd. au consemnat un declin de 1,4%, la 13,68 dolari singaporezi.
Titlurile "Sony" Corp., cel mai mare exportator nipon de electronice, au înregistrat un declin de 1,5%, la 2.932 yeni. Acţiunile "Canon" Inc., cel mai mare producător mondial de aparate foto digitale, au scăzut cu 1%, la 3.905 yeni. Acţiunile "Toyota Motor" Corp., cel mai mare constructor auto din lume, au scăzut cu 1,7%, la 3.675 yeni. Acţiunile "Mazda Motor" Corp., al doilea exportator auto din Japonia, au coborât cu 1,4%, la 210 yeni.
Indicele Nikkei 225 al pieţei din Tokyo a scăzut cu 1,2%, la 10.452,70 puncte, S&P/ASX 200 al celei din Sydney - cu 0,8%, la 4.809,30.

Anonim spunea...

Transportatorii de la patronatul UNTRR protestează, din nou, împotriva lipsei de transparenţă a Guvernului care, după creşterile succesive ale preţurilor carburanţilor din această săptămână, a modificat, din nou, legislaţia fiscală. Această modificare a provocat noi scumpiri, cu 6-8 bani pe litru la benzine şi motorine. Potrivit unui comunicat remis redacţiei, UNTRR consideră că ultimele creşteri operate de benzinari nu şi-au aflat explicaţii coerente, iar de la reprezentanţii statului s-au obţinut nu răspunsuri ci "supărări" ale primului ministru prin presă şi pe la televiziuni.
UNTRR acuză Guvernul de lipsă de transparenţă şi nerespectarea Constituţiei României cu privire la procedurile legislative. Astfel, prin modul în care a fost redactată şi din cauza lipsei de transparenţă şi profesionalism, Hotărârea Guvernului nr. 150/2011 care modifică normele de aplicare ale Codului Fiscal aplică o nouă lovitură sub centură transportatorilor.

Anonim spunea...

Ambasadorul Japoniei a prezentat noua schemă de finanţare prin care JBIC (Japan Bank for International Cooperation - Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţională) poate finanţa până la 60 % din valoarea unor proiecte complexe realizate de companii japoneze. De această structură favorizantă de susţinere financiară pot beneficia proiecte de interes pentru România din domeniile: energie regenerabilă, reducerea emisiilor centralelor termoelectrice care utilizează ca resursă cărbunele, energie nucleară, cabluri electrice marine, transport feroviar de mare viteză, aviaţie, automobile electrice, reciclarea materialelor şi managementul resurselor de apă.
În perioada imediat următoare, autorităţile române vor pune la dispoziţia Ambasadei Japoniei în România o listă de proiecte ce va constitui baza discuţiilor viitoare pe acestă temă între cele două părţi.

Anonim spunea...

Banca Japoniei a injectat lichidităţi record în sistemul financiar şi a dublat mărimea programului de achiziţionare de active pentru a proteja economia de efectele celui mai puternic seism înregistrat în această ţară, transmite Bloomberg.

Mai exact, banca centrală a pompat 15.000 de miliarde de yeni (183 de miliarde de dolari) pe pieţe pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar în contextul în care acţiunile scad, iar riscurile creditului cresc. În plus, injecţiile de lichidităţi vor continua în funcţie de nevoi, potrivit guvernatorului instituţiei.

Autorităţile nipone se tem că încrederea populaţiei şi a companiilor va scădea, după ce cutremurul de vineri şi valurile tsunami, care au provocat moartea a peste 10.000 de persoane, au dus la suspendarea producţiei mai multor grupuri industriale, la întreruperea alimentării cu energie electrică şi la creşterea riscurilor de accidente nucleare.

"Dezastrul va afecta PIB pe termen scurt, iar Banca Japoniei vrea să atenueze impactul deflaţionist prin injecţii de lichidităţi", a afirmat Tomo Kinoshita, analist la Nomura Holdings.

Programul de achiziţioare de active a fost suplimentat în vederea prevenirii situaţiei în care deteriorarea încrederii mediului de afaceri şi creşterea aversiunii faţă de risc pe pieţe financiare va afecta activitatea economică, menţionează într-un comunicat consiliul de politică monetară al băncii centrale.

Managementul Riscurilor Globale spunea...

Băncile au reluat în luna februarie scumpirea creditelor noi acordate populaţiei şi firmelor, majorând semnificativ dobânzile atât la lei, cât şi la euro, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, dobânda la creditele noi în lei a crescut în februarie cu 1,58 puncte procentuale faţă de prima lună a acestui an, la o medie de 11,7% pe an, în contextul majorării ratei pentru împrumuturile acordate firmelor cu 1,9 puncte, la 11,16%. Niveluri mai ridicate ale acestor dobânzi au fost înregistrate în luna iulie 2010. Totodată, dobânda la împrumuturile în lei pentru populaţie a avansat în februarie cu un punct procentual comparativ cu luna precedentă, la 13,49% pe an, nivel maxim înregistrat după martie 2010.

Băncile au scumpit în februarie creditele în lei acordate populaţiei pentru consum, dar au redus dobânzile la împrumuturile pentru locuinţe. Dobânda anuală efectivă la împrumuturile pentru consum a urcat cu 0,37 puncte, la 17,83%, iar rata la creditele pentru locuinţe a scăzut cu 0,36 puncte, la 10,52%.

Totuşi, dobânzile la creditele noi în lei acordate populaţiei şi firmelor s-au situat în februarie 2011 cu peste două puncte procentuale sub nivelul înregistrat în luna similară a anului trecut. În ceea ce priveşte împrumuturile în lei aflate în sold, dobânda a crescut faţă de luna ianuarie cu 0,49 puncte procentuale în cazul firmelor şi s-a redus nesimnificativ, cu 0,05 puncte, pentru populaţie. În acelaşi timp, băncile au încercat să atragă mai multe depozite în lei la termen de la firme şi au majorat dobânda cu 0,59 puncte faţă de ianuarie, la 5,74%. Comparativ cu luna februarie 2010, dobânzile la depozitele în lei, existente în sold sau nou atrase, s-au redus cu 1,7 - 1,95 puncte procentuale, la 5,66% - 7,12%, iar ratele la creditele vechi au coborât cu peste 2,4 puncte procentuale. La dobânzile în euro, variaţii notabile s-au înregistrat doar pentru creditele noi, atât în cazul populaţiei, cât şi al firmelor. Dobânda medie pentru creditele noi în euro a avansat în februarie cu 0,23 puncte faţă de ianuarie, la 5,68%. În cazul firmelor, împrumuturile nou acordate în moneda unică europeană s-au scumpit cu 0,24 puncte procentuale, la 5,63%, în timp ce rata medie pentru populaţie a urcat cu 0,25 puncte, la 5,82%.

Dobânda anuală efectivă pentru împrumuturile în euro acordate populaţiei pentru consum a urcat în februarie cu 1,62 puncte procentuale, la 8,17%, după ce ajunsese în ianuarie la nivelul minim istoric de 6,55%. În schimb, raportat la ultimele 12 luni, ratele la creditele în euro destinate consumului au scăzut cel mai mult, cu 1,58 puncte procentuale.

Şi creditele acordate populaţiei pentru locuiţe s-au scumpit în februarie, cu 0,47 puncte, la 6,36%, nivel maxim raportat după luna septembrie 2010. Comparativ cu februarie 2010, dobânda la împrumuturile noi acordate în euro populaţiei pentru locuinţe a avansat cu 0,87 puncte procentuale. Faţă de luna februarie 2010, dobânzile la depozitele la termen existente în sold sau nou atrase, dar şi la creditele din sold au înregistrat variaţii cuprinse între o scădere de 0,49 puncte în cazul împrumuturilor populaţiei şi un avans de 0,23 puncte pentru depozitele noi.Indicele de referinţă pentru dobânzile în euro, Euribor la trei luni, a crescut treptat de la începutul acestui an, de la 1,001% în prima zi a lunii ianuarie la 1,231% miercuri, 30 martie, nivelul maxim raportat după iunie 2009. Analiştii bancari se aşteaptă ca BNR să menţină dobânda de politică monetară la 6,25% până la finele acestui an, deşi în lunile anterioare mizau pe scăderea ratei la 5,75%.

Anonim spunea...

Unicul loc unde poti gasi lenjerie Hello Kitty.

Anonim spunea...

Singurul site unde poti gasi bijuterii Hello Kitty.

Anonim spunea...

Companiile cu un profil financiar bun primesc oferte de creditare "de nerefuzat", la marje şi de 1,9% peste Euribor, ceea ce arată că pe piaţă s-a reluat competiţia acerbă pentru atragerea de clienţi, însă asemenea preţuri nu mai ţin cont de risc, spune Laurenţiu Mitrache, şeful Bank Leumi, un jucător de talie mică pe plan local, controlat de unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Israel

Anonim spunea...

Motivul cel mai de bază, prin aceasta , în ciuda este de încălzirede la Zephyrface plajă roșu- fierbinte ,murdărie ,aduce , de asemenea, poate satisface fronturi atmosferice și mai mult .

Anonim spunea...

[url=http://www.sarvajal.com]viagra[/url]