joi, 25 noiembrie 2010

CRIZA LA ROMANI - 2010 -2011

VoiLegea pensiilor, demitere, gigacalorie, FMI, Victor Ponta, Vantu, datorii, Boc, Andrei Igas, Ioan Botis, Ialomitieanu, sindicate, salarii bugetari' UNPR, PSD, PNL, PDL, motiune, Roberta Anastase, Crin Antonescu, Traian Basescu,

proteste, joburi, presedintie, Bogdan Hossu, Bucuresti, sindicalisti, sanatate, educatie, Funeriu, Elena Udrea, parlamentari ,constitutie, creditare, imobiliare, Monica Macovei, Baconschi, FNI, BCR, Mugur Isarescu, investitii, Cotroceni,

6 comentarii:

Anonim spunea...

Investitorii nu se vor intoarce in Romania mai devreme de 2011. Investitorii din economiile central-europene vad luminita de la capatul tunelului, dar Romania a ajuns in coada listei privind oportunitatile de plasament, platind tribut intarzierii masurilor anticriza si dezechilibrului exagerat dintre cerere si oferta. Potrivit unui studiu recent al Deloitte, efectuat printre administratorii de fonduri PE, se asteapta ca, in perioada urmatoare, 79% dintre acestia sa isi concentreze atentia spre eventuale investitii in Europa Centrala si doar 5% in Bulgaria si Romania, 8% in tarile fostei Iugoslavii si 3% in tarile baltice.

Anonim spunea...

Leul se va aprecia cu 3,2% fata de euro in urmatoarele 12 luni, pana la 4,16 lei, in contextul recuperarii economice, insa evolutia negativa din ultimele saptamani se poate relua oricand daca escladeaza criza din zona euro, potrivit unui sondaj realizat de Reuters in randul mai multor analisti. Si prognozele bancilor comerciale din Romania plaseaza cursul de la sfarsitul anului viitor in intervalul 4,10 lei - 4,25 lei pentru un euro. Adica sub cursul oficial de vineri, de 4, 29 lei pentru un euro. Zlotul polonez va avea cele mai bune performante in regiune, cu o apreciere de 5,5% in urmatoarele 12 luni, fata de cotatia de 3,8 zloti de miercuri. Coroana ceha se va aprecia cu 3,2%, pana la 24,2 coroane pe euro, iar forintul ungar cu 2,5%, potrivit estimarilor celor 37 de analisti consultati. Pentru leu, fragilitatea guvernului de la Bucuresti, care trebuie sa implementeze noi reduceri bugetare, ramane un risc important.Reuters mai scrie ca Romania, care efectueaza reforme de austeritate fiscala se afla, inca, in recesiune, dar datoria tarii este mai mica decat cea a Ungariei, stat in care guvernul a surprins pietele in ultima vreme cu politici economice "neortodoxe".

Anonim spunea...

beach nude [url=http://www.mffantasy.com/phorum-5.2.10/read.php?4,39060] nude video clips[/url] celebritynaked

Anonim spunea...

Celebritynudes [url=http://freenude.onsugar.com/] nude pics[/url] Nude celeb

Anonim spunea...

solicita numai acum Un mos craciun , de pe cel mai de calitate site de comenzi de Mosi Online http://www.moscraciundeinchiriat.com.

Anonim spunea...

Analistul economic Ilie Şerbănescu este de părere că România nu va mai fi primită în zona euro şi că economia va continua şi în 2011 să resimtă efectele politicilor nefaste din anii anteriori, potrivit Agerpres.

"Nu vedeţi că s-au lecuit de România? Nu mai vor să ne primească nici în Schengen. Le-a venit mintea la cap. Astea sunt poveşti politice (n.r. - că ţara noastră va adopta euro), de interese, gen Banca Naţională. Oamenii s-au prăjit cu Grecia. Nu vor mai primi alţii şi mai şi", a spus Şerbănescu.

Vorbind despre multitudinea de bănci universale în România acesta a spus că sunt atâtea cât le ţine viaţa. "Ele sunt atâtea pentru că în România băncile sunt într-un cartel. Nu sunt într-o concurenţă. Altfel le-ar scoate viaţa. O piaţă mică în fond, de oameni săraci şi care mai e şi în cădere ar trebui să fi dispărut bănci universale sau neuniversale. Dar nu au dispărut pentru că sunt într-un cartel. Pentru că sunt toate bănci străine. Daca ar fi româneşti ar fi dat unele faliment. La noi nu e piaţă, nu e concurenţă, nu e piaţă concurenţială", a mai spus analistul.

Referitor la economia României în 2011 el este de părere că va continua "plata delirului anilor anteriori". "Dacă vom fi pe 0 va fi chiar bine. Altfel, va continua plata şi altcineva să plăteasca decât cererea internă, adică oamenii, nu văd alţi plătitori. Scăderea doar a salariilor nu duce nicăieri. Nu e de ajuns. Ar trebui puşi la plată cei care au dus România în starea asta, respectiv băncile care au dat şi cei care au luat credite. Ăştia ar trebui puşi la plată ca să se redreseze economia. Nu îi pui la plată, numai pe ăia care nu au nicio legătură", a explicat Şerbănescu.

Referitor la anul 2010, analistul este de părere că a fost un an predictibil. Vorbind despre afirmaţiile unor analişti, care spun că anul acesta România ar fi putut avea creştere economică, Şerbănescu a afirmat că astea sunt poveşti de adormit copiii.

"Nu avea din ce să fie creştere economică. 2010 a fost extrem de semnificativ din acest punct de vedere din cauza faptului că s-a întâmplat ceva ce este cam trecut cu vederea, respectiv creşterea fulminantă a exporturilor de 25-27%. Un an cu totul remarcabil. Dar nu a putut să mişte decât o mică porţiune din economie care nu reprezintă decât vreo 25% arătând în mod semnificativ că ceea ce poate trage occidentul din economia din România e o parte mică şi că acest lucru s-a încheiat. Ce a fost, a fost. Mai mult de atât nu se poate. Poate să crească occidentul cu 200%, mai mult nu are. Restul de 75% din economie trăieşte pe cerere internă, iar cererea internă trebuia să scadă pentru că o luase razna în cei 4 ani anteriori într-un mod nesustenabil. Aşadar poveştile cu daca făceam, măsuri anticriză dacă etc. sunt poveşti. Adică ce e anticriza? Măsuri de stimulare a consumului. Cine să plătească? Statul e în faliment, iar băncile nu-ţi mai dau bani pentru chestiile de consum. Aşadar nu avea de unde să provină creşterea economică", a conchis Ilie Şerbănescu.