miercuri, 15 iunie 2016

Conducta de gaze care va lega România de Bulgaria pe sub Dunăre va fi gata până la finele acestui an, ceea ce va duce la creșterea securității energetice în cele două țări, a declarat, astăzi, ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, prezent la ceremonia de deschidere a Forumului Energetic Regional FOREN 2016.  „La sfârșitul acestui an vom finaliza interconectorul România-Bulgaria. După mai mulți ani de poticneli, în sfârșit acest proiect va fi dus la capăt. Și noi, și bulgarii, vom beneficia prin creșterea securității energetice”, a spus ministrul Energiei, citat de Agerpres.
În ceea ce privește conducta de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), ministrul a arătat că este pentru prima dată într-o lungă perioadă de timp când România s-a angajat să realizeze 500 de kilometri de conductă nouă, cu finanțare europeană.
Peste 200 vorbitori de cel mai înalt nivel, printre care miniștri, lideri ai industriei energetice, experți și cercetători, reglementatori, personalități din mediul academic și reprezentanți ai organismelor neguvernamentale din țară și străinătate participă la FOREN, care se desfăşoară în perioada 12-16 iunie 2016 la Costinești. Forumului este organizat de Asociația Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei. 

Niciun comentariu: